حسابدار بگیرم یا خودم از پسش برمیام؟

نکیسا ادیب

تصمیم‌گیری در مورد ساختن یا خریدن یک محصول مشکل متداولی است که مشاغل بزرگ و کوچک باید آن را حل کنند. البته تصمیم‌گیری برای مشاغل کوچک سخت‌تر است زیرا ازنظر منابع مالی و زمانی محدود هستند.

اگر صاحب یک کسب‌وکار کوچک و نوپا هستید احتمالاً با این سوال مواجهید که آیا خودتان به‌حساب هایتان رسیدگی کنید یا آن را به یک حسابدار بسپارید. درحالی‌که پاسخ دقیقی برای همه مشاغل وجود ندارد، عواملی هست که باید در نظر بگیرید تا به تصمیمی برسید که خیالتان راحت باشد.

در اینجا برخی از موارد کلیدی که باید در هنگام تصمیم‌گیری به خاطر داشته باشید، آورده شده است.

خودتان انجامش دهید

درحالی‌که برون‌سپاری ممکن است ساده‌ترین و راحت‌ترین گزینه به نظر برسد، کارآمدترین آن نیست. خدمات حسابداری می‌تواند پرهزینه باشد و بسته به پیچیدگی و حجم کار شما، حتی ممکن است ارزش این هزینه را نداشته باشد!

در بسیاری موارد، شرایط صاحبین مشاغل که تازه شروع به کارکرده‌اند، ممکن است به حدی ساده باشد که آن‌ها بتوانند حسابداری خود را انجام دهند. از این گذشته، احتمال دارد حجم معاملات در هرماه به‌اندازه‌ای کم تعداد شود که حسابداری آن‌چنان کار وقت‌گیری نباشد.

جدای صرفه‌جویی در هزینه، صاحب یک کسب‌وکار کوچک قطعاً با انجام حسابداری‌اش می‌تواند به سود خود هم بیافزاید.

در مرحله اول، رسیدگی به‌حساب های خودتان می تواند به‌طورقطع مهارت‌های جدید و تخصصی در انجام امور حسابداری و مالی به شما آموزش دهد. این دانش می‌تواند صاحبان مشاغل را در هر مرحله‌ای که هستند به تصمیم‌گیری بهتر و آگاهانه‌تر و رشد در آینده ترغیب کند.

علاوه بر این، انجام امور حسابداری‌ به شما این امکان را می‌دهد تا بیشتر با امور مالی خود در ارتباط باشید. به‌جای جستجوی یک معیار واحد، مانند مانده‌حساب بانکی، دسترسی به‌حساب هایتان تصویری شفاف از منابع مالی شما در اختیارتان قرار می‌دهد.

صاحبان مشاغل منابعی در دسترس دارند تا به آن‌ها کمک کند یاد بگیرند چگونه حسابداری کنند. یک مکان عالی وبلاگ‌های کارآفرینان یا شرکت‌هایی ست که به آن‌ها اعتماد دارید و با آن‌ها آشنا هستید، و همچنین جامعه‌ای از صاحبان مشاغل همفکر که در آن می‌توانید نکات و توصیه‌هایی را با یکدیگر به اشتراک بگذارید.

در کنار منابع آموزنده، نرم‌افزارهای قدرتمند حسابداری مناسب مشاغل کوچک وجود دارد که برخی از آن‌ها رایگان هستند! استفاده از نرم‌افزار حسابداری مناسب به‌طورقطع می‌تواند حسابداری شمارا به‌جای یک‌روند دستی و پیچیده، به یک کار سریع و ساده تبدیل کند. علاوه بر این، می‌توانید یک پشتیبان پیدا کنید تا به شما کمک کند نحوه انجام دفترداری خود را در نرم‌افزار موردنظر یاد بگیرید.

از طرف دیگر، اگر حسابداری کار شما نیست، انجامش توسط خودتان ممکن است بیشتر از استخدام حسابدار برایتان هزینه داشته باشد. به‌عنوان‌مثال، وقتی شما نمی‌توانید مفاهیم حسابداری را درک کنید، رسیدگی به‌حساب ها عامل استرس و هدر رفتن وقتتان خواهد شد. ازآنجاکه زمان پول است، در چنین مواردی برون‌سپاری دفترهایتان به یک حسابدار می‌تواند مفید هم باشد.

حسابدار استخدام کنید

صرفه‌جویی در وقت یکی از مهم‌ترین دلایلی است که می‌خواهید یک حسابدار استخدام کنید، اما رشد تجارتتان نیز یکی دیگر از عوامل مهم است. وقتی کسب‌وکارتان روی غلطک میافتد و کلی کار به وظایفتان اضافه می‌شود، و مشغول اهداف بزرگ‌تر می‌شوید، نیاز به یک حسابدار را احساس می‌کنید. علاوه بر این، هرچه رشد می‌کنید با مسائل پیچیده‌تری روبه‌رو می‌شوید، پس داشتن یک حسابدار اختصاصی که حساب‌های شمارا تراز نگه می‌دارد آرامش بی‌نظیری به شما می‌بخشد.

اعتماد به یک حسابدار شایسته و مجرب می‌تواند استرستان از درک تعاریف پیچیده حسابداری را برطرف کند. حسابداران توانمند با نیازهای مالی خاص شما آشنا می‌شوند و حتی می‌توانند درکی تخصصی از امور مالی کسب‌وکارتان به شما ارائه دهند.

درحالی‌که استخدام یک حسابدار کمی وقتتان را آزاد می‌کند، مهم است که خودتان هم حواستان را به‌حساب هایتان جمع کنید. شاید حسابدار شما از مفاهیم حسابداری آگاه باشد، اما ممکن است اطلاع دقیقی از روند عملکرد تجارت شما نداشته باشد. پس ضروری است با حضور او حساب‌هایتان را بررسی کنید تا ثبت‌ها با معاملات شما و آنچه در واقعیت اتفاق افتاده مناسب و مرتبط باشد.

پس مهم است که با حسابدارتان در ارتباط باشید تا به‌طور کامل کنترل مالی خود را از دست ندهید. اگر حساب‌ها را به حسابدار سپرده‌اید، همچنان باید صورت‌های مالی را به‌صورت دوره‌ای مرور کنید تا تصویر شفافی از وضعیت مالی کسب‌وکارتان داشته باشید.

چه باید کرد؟

پاسخی مناسب برای همه مشاغل وجود ندارد. این وظیفه شماست که زمان، منابع مالی و همچنین ظرفیت و تمایل به یادگیری حسابداری را در نظر بگیرید و ارزیابی کنید تا بتوانید به این پرسش که حسابدار بگیرید یا خودتان به‌حساب هایتان رسیدگی کنید را پاسخ دهید. مانند هر انتخاب دیگری در مشاغل کوچک، این ممکن است نیاز به آزمایش و خطا داشته باشد اما درنهایت راه‌حل مناسب خودتان را پیدا خواهید کرد.

یک دیدگاه برای “حسابدار بگیرم یا خودم از پسش برمیام؟”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • نقش حسابفا در کسب و کارهای کوچک - حسابفا بلاگ

    […] در کسب و کار خیلی میتونه به ما کمک کنه، اما هزینه های استخدام یک حسابدار برای این کسب و کار کوچک شاید توجیه مالی نداشته باشه. از […]