چند ویژگی شغل حسابداری را بشناسید!

آیلار طاهری

حسابداری یکی از  پردرآمدترین مشاغل دنیا است که طرفداران و  علاقمندان بسیاری دارد، این شغل نیز مانند بسیاری از مشاغل دیگر دارای ویژگی هایی است که آن را از سایر مشاغل متمایز می‌سازد. اگر شما هم به حسابداری علاقمند هستید باید ابتدا این ویژگی‌ها را بشناسید، آنها را آنالیز کنید و ببینید که آیا با شخصیت شما متناسب هستند یا خیر. برای موفقیت در این شغل آشنایی با این ویژگی ها و آمادگی برای رسیدن به آنها ضروری به نظر می‌رسد.


آشنایی با ویژگی‌های شغل حسابداری

حسابداری یک شغل حساس و نیازمند دقت و  تمرکز بالا است، ضمن این که مسئولیت و تعهد بالایی نیز همراه دارد، حسابداری از آن دست مشاغلی است که برای موفقیت در آن باید در کنار علاقه و پشتکار، مهارت‌های لازم را نیز بیاموزید، پس می‌توان نتیجه گرفت حسابداری شغلی فراتر از انجام محاسبات ساده ریاضی است.

نکته مهم دیگری که در مورد شغل حسابداری باید بدانید این است که حسابداری دارای زیرشاخه‌های بسیاری است و اگر بخواهید این رشته را به صورت آکادمیک در دانشگاه دنبال کنید گرایش‌های بسیاری وجود دارد که می‌توان در آنها ادامه تحصیل داد.

در بررسی های جزئی تر شغل حسابداری متوجه می شوید که ویژگی های این شغل را از چند جهت می‌توان مورد بررسی قرار داد، ویژگی‌های علمی، فنی و ویژگی‌های شخصیتی از جمله مواردی است که برای شناخت بهتر حسابداری باید آنها را بدانید.

ویژگی‌های فنی و علمی شغل حسابداری

برای این که یک حسابدار حرفه ای باشید نیاز است که دوره های آموزشی را به صورت آزاد یا به عنوان رشته تحصیلی دانشگاه گذرانده باشید، داشتن دانش و مهارت کافی در زمینه های زیر از الزامات وارد شدن به رشته حسابداری است.

– ریاضیات پایه، آمار و جمع و آوری و تحلیل اطلاعات:
مهمترین اصل حسابداری تسلط کامل بر مبانی ریاضیات و همچنین مهارت تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات موجود است.

– مفاهیم تخصصی علم حسابداری و اقتصاد:
حسابداری شامل شاخه‌ها و زیرشاخه‌های بسیاری است که هرکدام از آنها مفاهیم تخصصی خود را دارا هستند، بنابراین اشراف کامل به علم اقتصاد و همچنین ارتباط آن با حسابداری از جمله مهارت‌هایی است که یک حسابدار باید داشته باشد.

– راه‌اندازی و کار با نرم افزارهای حسابداری:
در زمان های نه چندان دور برای انجام امور حسابداری باید از لوازم و دفاتر به صورت فیزیکی استفاده می شد، ضمن این که احتمال بروز خطاهای انسانی در محاسبات یک امر کاملا رایج بود، اما امروزه با توسعه علم و پیشرفت فناوری در زمینه حسابداری نرم افزارهای طراحی شده مخصوص این کار هم سرعت و هم دقت عمل در محاسبات را بسیار بالاتر برده و شغل حسابداری را به یک شغل کاملا حرفه‌ای تبدیل کرده است.

– دانش حقوقی: معمولا در حسابداری شرکت ها یا سازمان های بزرگ نیاز است که حسابدار در تعامل با ارگان‌ها و افراد مختلف از جنبه‌های قانونی و حقوقی مسائل از جمله بیمه، دارایی و مالیات به خوبی آگاه باشد.


ویژگی های شخصیتی شغل حسابداری

همانطور که گفتیم حسابداری یک شغل کاملا تخصصی است، بنابراین داشتن مهارت‌ها و دانش تنها بخشی از ویژگی‌های آن را تشکیل می‌دهد، برای تبدیل شدن به یک حسابدار حرفه ای باید به لحاظ شخصیتی نیز توانایی انجام مسئولیت‌ها و تعهدات لازم را داشته باشید. در ادامه به برخی از ویژگی‌های شخصیتی شغل حسابداری می‌پردازیم.

راز داری و امانت داری

مهمترین ویژگی شخصیتی یک حسابدار رازدار بودن آن است، بسیاری از اطلاعات و آمار شرکت ها و سازمان های مختلف از جمله مواردی هستند که نباید کسی از آنها مطلع شود، در واقع یک حسابدار به واسطه شغلش تمام اطلاعات شرکت را در دست دارد، اما باید دقت داشت که این اطلاعات سهوا یا عمدا در اختیار کسی قرار نگیرد. ضمن این که حسابدار اطلاعات و داده های مالی شرکت را در اختیار دارد و کوچکترین خطا یا اشتباهی در وارد کردن، ثبت یا محاسبات این اطلاعات می‌تواند برای شرکت ضررهای جبران ناپذیر به همراه داشته باشد.

تمرکز و دقت بالا

در شغل حسابداری شما به عنوان یک حسابدار دائما با اعداد و ارقام سر و کار دارید، محاسبات تنها بخشی از کار شما را شامل می شوند، شما باید بسیاری از اطلاعات را به درستی وارد سیستم کنید و یا تجزیه و تحلیل‌های آماری داشته باشید که تمام این کارها نیازمند تمرکز و دقت بالا است. بنابراین یک حسابدار در زمان انجام کار باید فکری آزاد و تمرکز بالا داشته باشد، شاید کمی مشکل به نظر برسد اما در زمان کار باید همه دغدغه‌ها و افکار را از ذهن خود بیرون کرده و تنها به کاری که انجام می‌دهید فکر کنید.

روابط عمومی قوی

در حسابداری برای جمع آوری اطلاعات و آمار نیاز است که با بخش های مختلف سازمان در ارتباط بود، به همین دلیل روابط عمومی قوی یکی از لازمه های حسابداری است. قدرت بیان قوی یکی دیگر از لازمه‌های این شغل است، بنابراین اگر می‌خواهید در  این شغل موفق باشید باید فن بیان قوی و روابط عمومی خوبی داشته باشید تا بتوانید ضمن برقراری تماس‌های موثر درون سازمانی با ارگان‌های لازم در بیرون از سازمان نیز ارتباط قوی و مناسب داشته باشید.

سخت کوشی و مسئولیت پذیری

یک حسابدار باید سختکوش و مسئولیت پذیر باشد، برای این که در حسابداری موفق باشید نیاز است که دائما به دنبال یافتن مهارت های جدید باشید، برای پیشرفت در حسابداری باید سخت کوش و مسئولیت پذیر باشید، ممکن است تا رسیدن به نتیجه دلخواه خود مدت زمان زیادی نیاز به کار و تمرین داشته باشید، بنابراین سخت کوشی شما می‌تواند یکی از مهمترین ویژگی‌های شخصیتی شما برای تبدیل شدن به یک حسابدار حرفه ای باشد. حسابداری نیز مانند سایر علوم دائما در حال تغییر و پیشرفت است، بنابراین نیاز است که به  عنوان یک حسابدار علم خود را به روز نگه داشته و با سخت‌کوشی در پی یافتن مهارت های جدید مرتبط با این شغل باشید.


سخن پایانی

شغل حسابداری یک شغل مهارتی و تخصصی است، بنابراین اگر علاقه دارید که در این شغل فعالیت داشته باشید نیاز است تا از نظر مهارت و تخصص و همچنین ویژگی‌های شخصیتی برای احراز این شغل مناسب باشید. ویژگی‌هایی که در مقاله به آنها اشاره کردیم می‌تواند بخش زیادی از شغل حسابداری را برای افراد علاقمند تعریف کند.

یک نظر ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

صورت سود و زیان

صورت سود وزیان چیست؟ اجزای تشکیل دهنده صورت سود و زیان در سیستم دائمی و ادواری هزینه چیست؟ انوع هزینه ها؟ درآمد چیست؟ انواع درآمدها؟ تفاوت سود و درآمد چیست؟ تفاوت فروش کالا و خدمات در صورت سود و زیان؟ تفاوت خرید کالا و خدمات در صورت سود و زیان؟ سود و زیان یعنی چی؟ […]

آیلار طاهری

فاکتور آنلاین

فاکتور آنلاین چیست؟ فاکتور آنلاین تمامی آیتم های یک فاکتور عادی را دارا می باشد. و بعد از تکمیل اطلاعات مورد نیاز جهت ثبت در فاکتور، می توان لینک فاکتور را از طریق پیامک برای مشتری ارسال کرد. با باز کردن فاکتور آنلاین و کلیک بر روی گزینه پرداخت، مشتری به صفحه پرداخت منتقل شده […]

آیلار طاهری