نرم افزار حسابداری شرکتی

آیلار طاهری

در این مقاله به پاسخ سوالات زیر در رابطه با حسابداری شرکتی می پردازیم:

نرم افزار حسابداری شرکتی چیست ؟

نوع حسابداری در شرکت‌ها با توجه به فعالیت ها متفاوت است، حسابداری شرکتی در واقع زیرشاخه ای از حسابداری است که بر اساس نوع فعالیت یک شرکت دولتی یا خصوصی طراحی شده است، حسابداری شرکتی با توجه به کاربردی که دارد به انواع مختلفی تقسیم می شود که عملکرد هرکدام از آنها متفاوت است و شامل آماده‌سازی صورت گردش وجوه، تحلیل نتایج مالی، آماده سازی ترازنامه و … می‌شود.

در حسابداری شرکتی چه کاری انجام می‌شود؟

حسابداری شرکتی در واقع زیرشاخه ای از حسابداری محسوب می شود که در آن فعالیت اقتصادی و مالی همه شرکت ها لحاظ شده است، این نوع از حسابداری باید به گونه‌ای باشد تا تمام امور شرکت‌ها از جمله حقوق و دستمزد، بازرگانی، خزانه، خرید و فروش را مدیریت کند. انجام امور دیگری چون آماده سازی حساب نهایی، ایجاد صورت گردش وجوه نقد، ایجاد ترازنامه، تفسیر نتایج مالی شرکت و ….  نیز به واسطه حسابداری شرکتی قابل مدیریت و بررسی هستند.

در حسابداری شرکت‌ها تهیه گزارشات کامل و منظم با استفاده از نرم افزارهای حسابداری شرکتی انجام می‌گیرد که به بهبود مدیریت و خلاصه سازی اطلاعات حسابداری شرکت‌ها کمک بسیار می‌کند. حسابداری شرکتی با توجه به ماهیت نرم افزار و خدماتی که ارائه می‌کند به انواع مختلفی تقسیم می شود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

انواع حسابداری شرکتی

شرکت ها به لحاظ عملکردی و ماهیت تاسیس به انواع مختلفی تقسیم می شوند ضمن این که یک شرکت ممکن است دولتی یا خصوصی باشد، از نظر نوع فعالیت شرکت ها به انواع تولیدی، خدماتی، پیمانکاری و بازرگانی تقسیم می‌شوند که نرم افزار حسابداری شرکتی مربوط به هریک از این شرکت‌ها منحصرا برای همان شرکت با فعالیت‌های ذکر شده طراحی شده است:

حسابداری شرکتی پیمانکاری

شرکت‌های پیمانکار به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که در پروژه‌های بزرگ دولتی و خصوصی مشارکت دارند، این پروژه‌ها ممکن است عمرانی، تولیدی یا تجاری باشد. معمولا پروژه طی یک قرارداد مشخص به شرکت پیمانکار سپرده می‌شود، بنابراین نقش حسابداری پیمانکاری در این نوع از شرکت ها بسیار برجسته خواهد بود. در انتهای هر پروژه این نرم افزار حسابداری پیمانکاری است که با گزارشات دقیق میزان سود و زیان شرکت را در این همکاری مشخص می‌کند.

حسابداری شرکتی خدماتی

شرکت‌های خدماتی به دو دسته شرکت های خصوصی و عمومی تقسیم می شوند، بانک، هتل، بیمارستان و … از جمله مثال های بارز سازمان های خدماتی هستند. در حسابداری شرکت های خدماتی باید برای انجام دقیق فرآیند حسابداری ابتدا داده های مالی شرکت را جمع آوری کرده و سپس آنها را آنالیز کرد. در حسابداری شرکتی انجام اموری چون تهیه طرازهای آزمایشی دفاتر کل و معین، تعدیلات و زیان، تهیه کاربرگ و بستن آن پس از مشخص نمودن میزان سود،  حساب‌های سود و زیان موقت، تهیه ترازنامه و بستن حساب‌ها، آنالیز میزان گردش حساب‌ها را با میزان بدهکاران و بستانکاران و کامل کردن پرونده حسابداری یک سال مالی از وظایف تعریف شده یک حسابدار است که در نرم افزار شرکتی حسابداری بخش‌های مستقلی برای ورود داده‌ها و تهیه گزارش کامل آنها در نظر گرفته شده است.

حسابداری شرکتی تولیدی

در حسابداری شرکت‌های تولیدی تمام حقوق مالی که در اختیار شرکت قرار دارد، از دارایی‌های آن محسوب می‌شود، بنابراین وجوه نقد بدهکاران، موجودی اجناس و کالا، اموال ثابت و ساختمان محل شرکت نیز از دارایی‌های آن است و برای ثبت و بررسی آنها از نرم افزار مخصوص شرکت تولیدی بهره مند می شویم.

حسابداری شرکتی بازرگانی

شرکت‌های بازرگانی شرکت‌هایی هستند که در معاملات و داد و ستدهای داخلی و خارجی فعالیت می‌کنند، بنابراین محاسبه دقیق میزان سود و زیان شرکت، خرید و فروش و ترازنامه های مالی در یک دوره مالی مشخص نقش مهمی در پیشبرد اهداف این گونه شرکت ها خواهد داشت که به واسطه نرم افزارهای حسابداری شرکتی می‌توان این فاکتورها را به طور دقیق بررسی کرده  گزارش عملکردی جامعی را تهیه کرد.

مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری شرکتی

حسابداری شرکتی ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که آن را از سایر انواع حسابداری متمایز می‌سازد بنابراین برخورداری از مزایای این نوع حسابداری می تواند در پیشرفت و توسعه اهداف سازمانی و مدیریت بهینه منابع نقش مهمی داشته باشد از جمله مزایای این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره داشت:

تهیه دفتر کل

– ثبت حساب های دریافتی و حساب‌های قابل پرداخت

– تهیه گزارش دقیق سود و زیان ها به صورت دوره ای

– محاسبه حقوق و دستمزد

– ثبت و مدیریت عملیات خرید و فروش

– محاسبه میزان سود یا زیان شرکت در دوره مالی

کسب و کارها در دهه‌های اخیر به لحاظ عملکردی و اطلاعاتی کاملا پیشرفته عمل می‌کنند و دیگر روش‌های سنتی محاسبات جوابگوی نیاز شرکت‌ها و سازمان‌های توسعه یافته امروزی نیست، امروزه نرم افزارها بخش اعظمی از فرآیندهای مدیریتی را بر عهده دارند و نرم افزار حسابداری شرکتی نیز از جمله نرم افزارهای مدیریتی و تحلیلی است که می تواند به کمک آن رویدادهای مالی را تحت عنوان اسناد حسابداری ثبت کرد، انواع اسناد حسابداری را برای بخش‌های مختلف مانند انبار، دریافت و پرداخت، حقوق و دستمزد و تولید صادر کرد و گزارشات مالی کامل در سطوح مختلف را به کمک این نرم افزارها تولید کرد.

بنابراین باید اعتراف کرد که یک نرم افزار حسابداری شرکتی می‌تواند مکمل رفتارهای مدیریتی در یک مجموعه باشد، حتی امروزه محاسبه همه هزینه های پرداختی و دریافتی یک شرکت هرچند کوچک با کمک نرم افزار حسابداری شرکتی دید آگاهانه‌تری به مدیریت مجموعه می‌بخشد. با استفاده از گزارشهای کامل و دقیق نرم افزارهای حسابداری از نوع شرکتی مدیریت شرکت ها بهینه تر و با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود. در واقع باید گفت دید کاملی که نرم افزارهای حسابداری شرکتی از هزینه‌ها ارائه می‌کند نتایج بهتر و تاثیرگذارتری در تصمیم‌گیری‌های مالی به همراه دارد.

تفاوت نرم افزارهای حسابداری شرکتی

نرم افزارهای شرکتی از انواع مختلفی برخوردار هستند که امکانات هریک از آنها برای نوع خاصی از انواع شرکت‌ها در نظر گرفته شده است، بنابراین امکانات مختلف، کاربری‌های متفاوت و قیمت‌های متنوعی که این نوع از نرم افزارهای شرکتی دارا هستند به دلیل تنوعی است که در ماهیت عملکرد آنها بسته به نوع شرکت یا سازمان کاربر، وجود  دارد. در نرم افزارهای حسابداری شرکتی پنج رکن اساسی وجود دارد که شامل: دفترکل، حساب‌های دریافتی، حساب‌های قابل پرداخت، حقوق و دستمزد و گزارش‌گیری می‌شود، ممکن است یک نرم افزار شرکتی همه این موارد را ارائه کند و یا تنها برخی از آنها را شامل شود.  این نوع فعالیت شرکت است که با توجه به امور مالی و فرآیندهای  درون سازمانی بهترین نرم افزار حسابداری شرکتی را متناسب با فعالیت‌های شرکت مشخص می‌کند.

سخن پایانی

نرم افزارهای حسابداری انواع مختلفی دارند که بر اساس ماهیت کسب و کار متفاوت هستند، نرم افزار حسابداری شرکتی بر اساس نیازهای مالی شرکت‌های مختلف دولتی و خصوصی طراحی و تولید شده است، یک مدیر می‌تواند با کمک چنین نرم افزاری بخش عمده ای از فعالیت های مالی شرکت را بررسی و آنالیز کرده و مدیریت مالی بهتری داشته باشد. این نرم افزارها با قابلیت های مختلفی تهیه می شوند که امکان خرید آنها بر اساس فعالیت های شرکت را برای مدیران مجموعه فراهم می‌سازد. بهتر است از نرم افزارهایی استفاده شود که کاربری آسانی داشته و از پشتیبانی مناسبی نیز برخوردار باشند. به این ترتیب می‌توان به راحتی از نرم افزار حسابداری شرکتی بهره مند شد و ضمن به روز کردن فعالیت‌های مالی شرکت به تحلیل و بررسی منظم داده ها پرداخته و از مدرن بودن این دست حسابداری‌های رایانه‌ای بهره‌مند شد.

حسابفا یک نرم افزار حسابداری آنلاین است که کاربری بسیار راحتی دارد.به طوری که شما با اندک دانش حسابداری نیز میتوانید در آن حسابداری کسب و کار خودتان را انجام دهید.

یک نظر ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *