انبارداری

آیلار طاهری

انبار چیست؟

به مکانی که برای نگهداری از کالاهای کسب و کار خودت استفاده میکنید انبار گفته میشود.در انبار کالاها معمولا در قفسه های مجزا نگهداری میشوند و این موضوع این قابلیت را به شما میدهد که وروردی و خروجی کالاها را کنترل کنید.

انبارداری

برای کنترل دقیق ورودی و خروجی های انبار باید عملیات انباداری را انجام بدهید.که این عملیات توسط یک شخص که به عنوان انباردار تعیین شده، انجام میشود.انباردار نیز یکسری وظایف دارد که باید با دقت به آنها بپردازد و گزارش نهایی را به حسابدار مجموعه تحویل بدهد.

وظایف انباردار چیست؟

انباردار باید به محض ورورد کالاها به انبار کالاها را چک و بررسی کند و رسید ورود کالا را صادر کند.همچنین به محض خروج کالاها از انبار یا انتقال کالا به انباری دیگر رسید خروج از انبار یا رسید انتقال کالا را صادر کند.
پس از صدور رسید های ورورد و خروج و تایید نهایی، رسیدها را به بخش حسابداری منتقل کند برای کنترل موجودی حسابداری و انبار شرکت.
علاوه بر این انباردار وظایف خاص دیگری دارد از جمله:

  1. کاهش دادن هزینه های انبارداری
  2. برنامه ریزی برای کنترل موجودی های انبار(تعیین نقطه سفارش، حداقل سفارش و زمان انتظار)
  3. نظارت دقیق بر چینش و جا به جایی کالا در انبار
  4. نظارت بر سیستم انبارداری
  5. چینش کالا ها براساس ماهیت کالا و روش ارزیابی انبار
  6. همکاری با بخش حسابداری موجودی کالاها

اصول حسابداری انبار

در انبارداری از دو نمونه سیستم ارزیابی انبار استفاده میشود به نام:
سیستم ارزیابی دائمی
سیستم ارزیابی ادواری


همچنین بر اساس ماهیت کالاها از ۴ روش ارزیابی انبار استفاده میشود به نام:

انبارگردانی چیست؟

به کنترل فیزیکی موجودی های انبار یا به بیانی دیگر شمارش دستی موجودی کالاها در انبار، انبارگردانی گفته میشود.
انبارگردانی معمولا در یک یا چند بازه زمانی مختلف انجام میشود. عملیات انبارگردانی برای مغایرت گیری بین موجودی های انبار و موجودی های سیستم حسابداری است.

اهمیت انبارگردانی در چیست؟

موجودی کالاها یکی از مهم ترین اقلام دارایی های شرکت است و در پایان دوره مالی ارزش موجودی ها تاثیر قابل توجه ای در میزان سود و زیان شرکت ها خواهند داشت. از این رو لازم است در هر دوره مالی حداقل یکبار کل موجودی های شرکت شمارش شود تا از عدم مغایرت موجودی واقعی انبار و موجودی سیستمی اطمینان حاصل شود.

انبارداری در حسابفا

در نرم افزار حسابداری آنلاین حسابفا، میتوانید هر یک از روش ها یا سیستم های انبار را که خواستید انتخاب کنید.
حسابفا طبق سیستم و روش ارزیابی انباری که انتخاب کرده اید به صورت اتوماتیک پس از ثبت اسناد حسابداری و حواله های انبار، کارت حساب کالا را برای شما تهیه مینماید.
در حسابفا به دلیل اینکه فقط ماژول خدماتی و بازرگانی می باشد، تنها در زمان ثبت فاکتور خرید و فروش امکان صدور حواله انبار وجود دارد.



انبارگردانی در حسابفا

پس از شمارش فیزیکی موجودی های انبارتان وارد منو انبارداری حسابفا بشوید و در منو انبارگردانی طبق عکس موجودی های شمرده شده نهایی را وارد کنید.با این کار، حسابفا مغایرت بین موجودی های انبار و حسابداری را برای شما پیدا میکند و سند حسابداری مربوط به کسری و اضافات کالا را برایتان صادر میکند.



گزارش انبار در حسابفا

در حسابفا شما میتوانید به صورت همزمان موجودی تمامی انبارهایتان و موجودی حسابداری کالاهایتان را طبق ورودی و خروجی هایشان رویت کنید. همچنین در گزارش انبار حسابفا شما میتوانید اختلاف تعداد موجودی های انبار و حسابداری را بیابید و برای مغایرت گیری آن اقدام کنید.


همین الان وارد سایت حسابفا شوید و به صورت رایگان منو انبارداری حسابفا را مشاهده و تست کنید.

یک دیدگاه برای “انبارداری”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • data

    comment

مطالب مشابه

تفاوت روش ادواری و دائمی در سیستم های حسابداری

روش ادواری موجودی کالا :در روش ثبت ادواری ، حساب موجودی کالا در طول دوره مالی گردش ندارد و تا پایان دوره مالی ، تا قبل از اصلاحات بدون تغییر باقی می ماند و سپس با انجام دو ثبت اصلاحی ابتدا مبلغ موجودی کالا در اول دوره از این حساب حذف و سپس مبلغ موجودی […]

نکیسا ادیب