مزایای حقوق و دستمزد

آیلار طاهری

مزایای حقوق و دستمزد چیست؟

درکنار حقوق و دستمزد کارکنان مبالغی دیگر علاوه بر حقوق به آنها تعلق میگیرد که به آنها مزایا حقوق و دستمزد گفته میشود. برخی از آنها جز مزایا ثابت ومستمر کارکنان است. و برخی دیگر جز مزایای غیرمستمر است و یا به تصمیم کارفرما به کارکنان تعلق میگیرد.

مزایای ثابت و مستمر حقوق و دستمزد:

مزایای مستمر حقوق و دستمزد مبالغی است که حتما باید طبق قانون کار در کنار حقوق و دستمزد ماهانه به کارگر پرداخت شود.
مزایای قانونی شامل:

فوق العاده مسکن وخواربار:

حق مسکن و خواروبار جزء مزایا مستمر میباشد و برای تمامی ماه‌های سال، از ماههای ۳۱، ۳۰ و حتی ۲۹ روزه سال یکسان است. اما اگر کارگر در طول یک ماه کمتر از یک ماه کارکرد داشته باشد، حق مسکن و خواربار وی، نسبت به روزهایی که کار کرده است، محاسبه می‌شود.حق مسکن و خواروبار در کنار حقوق پایه مشمول بیمه و مالیات است.

حق اولاد(در صورت داشتن فرزند):


کارفرما علاوه بر انجام اموری مانند ارسال لیست بیمه برای افراد متاهل و دارای فرزند، باید پرداخت هزینه ای تحت عنوان حق اولاد را نیز انجام دهد.حق اولاد در اصل کمک هزینه ای برای مخارج فرزندان بیمه شدگان است. که در اصل مبلغ آن، معادل ۳ برابر حداقل مزد روزانه کارگر است.سن فرزاندان فرد بیمه شده باید از ۱۸ سال کمتر باشد یا اینکه فرزندان به مشغول به تحصیل باشند.

مزایای غیرمستمر حقوق و دستمزد:

مزایای غیرمستمر حقوق و دستمزد مبالغی است که دوره پرداخت ثابتی ندارد و ممکن است هر چند ماه یکبار به کارگران پرداخت شود.
چند نمونه از مزایای غیرمستمر:

اضافه کاری:

ساعت کاری کارگران طبق قانون کار باید ۸ ساعت باشد. اگر کارفرما قصد داشته باشد که این ساعت را افزایش دهد، باید بر سر این موضوع با کارگران به توافق برسد. و در صورتی که کارگران موظف به انجام اضافه کاری شدند، باید ۴۰% اضافه بر دستمزد روزانه هر ساعت به آن ها پرداخت شود.

حق ماموریت:

براساس قانون یا توافقات میان کارفرما و کارگر اگر سفرهای کاری کارگر برای انجام کار، حداقل ۵۰ کیلومتر از مکان اصلی شرکت دور شود یا حداقل یک شب در مکان ماموریت اقامت داشته باشد، حق ماموریت تعلق می‌گیرد.

فرمول محاسبه حداقل فوق العاده ماموریت 

تعداد روزهای ماموریت × حقوق ثابت یا پایه مزد ماهانه / ۳۰ = حق ماموریت

عیدی و پاداش :

عیدی: مبلغی است که کارفرما موظف است مطابق با اعلام دولت در پایان سال به کارکنان پرداخت نمایند.(حداقل‌ و حداکثر آن هر سال تعیین می شود)

پاداش: گاهی اوقات کارفرما به دلیل ایجاد انگیزه در کارگران، مبلغی (اختیاری) به عنوان پاداش به صورت دوره ای یا در پایان هر سال به آنها پرداخت می کند.

یک نظر ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

فضل الله اکبری; با یکی از اندیشمندان حسابداری آشنا شویم

دکتر فضل الله اکبری نخستین استاد حسابداری در ایران، مروج دانش حسابداری علمی، موسس دانشکده مدیریت و علوم اداری دانشکده تهران و پدر علم حسابدرای ایرا می باشند.

نکیسا ادیب

کسورات حقوق و دستمزد

کسورات در حقوق و دستمزد چیست؟ کسورات مبالغی است که به موجب قانون یا طبق توافقات بین کارگر و کارفرما از حقوق و دستمزدکارمندان کسر می گردد. کسورات حقوقو ودستمزد به دو دسته قانونی و توافقی تقسیم می شود که عمده ترین کسورات حقوق و دستمزد به صورت زیر می باشد: کسورات قانونی: کسورات قانونی […]

آیلار طاهری

حقوق و دستمزد

حقوق و دستمزد چیست؟ اجزای حقوق و دستمزد حقوق و دستمزد در حسابداری حقوق و دستمزد در حسابفا حقوق و دستمزد چیست؟ حقوق و دستمزد به معنی پرداخت هزینه ای است که در قبال انجام کار کارمندان هر شرکت به آن ها از سمت بخش مالی یا حسابداری پرداخت می شود.به بیانی دیگر هزینه حقوق […]

آیلار طاهری

سیستم حسابداری ادواری و دائمی و روش ارزیابی انبار FIFO LIFO میانگین

سیستم دائمی در سیستم دائمی یک سابقه مستمر از موجودی کالا تهیه و نگهداری میشود. در روش های دستی، این سیستم بیشتر مناسب کالاهای ارزشمند با تعداد کم است. در سیستم دائمی نگهداری سوابق موجودی کالا از کارهای کاغذی آن، موقع خرید و فروش تا شمارش دوره ای، یکی از وظایف سنگین حسابداری به شمار […]

آیلار طاهری