تخفیفات نقدی و تخفیفات تجاری
تخفیفات نقدی و تخفیفات تجاری؛ در این مقاله به مفاهیم زیر خواهیم پرداخت :
تعریف تخفیفات تجاری
تعریف تخفیفات نقدی
تاثیر و تفاوت تخفیفات نقدی و تجاری در گزارشات حسابداری
تخفیفات تجاری و نقدی در حسابفا
باید توجه داشته باشیم که تخفیفات نقدی با تخفیفات تجاری و هدف از ثبت هریک متفاوت است و با آگاهی از تفاوت های تخففات نقدی و تخفیفات تجاری در نحوه کار با آنها بهتر عمل خواهید کرد.
تعریف تخفیفات تجاری:
تخفیفات تجاری به معنای کاهش دادن قیمت کالا از طرف فروشنده برای خریدار، نسبت به قیمت رایج و تصویب شده آن کالا است. تخفیفات تجاری قبل از فروش کالا به خریدار به صورت توافقی بین خریداران و فروشندگان انجام میشود. و در هنگام فروش کالا به صورت نقدی یا نسیه، روی کل مبلغ فاکتور یا آیتم های کالا در فاکتور محاسبه میشود. و از کل مبلغ دریافتی از مشتری کسر میگردد.
تخفیفات به دلایل مختلف برای یک کالا در نظر گرفته میشود، ازجمله چانه زنی خریدار، نقص کالا، نزدیکی به تاریخ انقضای محصول، رقابت در بازار و … .
تعریف تخفیفات نقدی :
برخی از موسسات برای ترغیب مشتریان خود به تسویه قبل از موعد بدهی، درصدی از مبلغ فاکتور را تخفیف میدهند که اصطلاحا به آن تخفیف نقدی گفته می شود. بدین معنی که مشتری حق دارد در مدت زمان تعیین شده که اصطلاحا دوره تخفیف نامیده میشود بدهی خود را با کسر تخفیف پرداخت نماید. به عنوان مثال؛ ممکن است فروشنده شرط فروش نسیه کالای خود را۳۰ روز تعیین نموده باشد، اما شرط کند که چناچه خریدار مبلغ فاکتور را ظرف مدت ۱۰ روز پرداخت کند، میتواند از ۲ درصد تخفیف استفاده نماید.
تاثیر و تفاوت تخفیفات تجاری و نقدی در گزارشات حسابداری:
تحفیفات تجاری معمولا بر حسب درصدی از قیمت فروش کالا تعیین میشود و ممکن است به مشتریان مختلف با نرخ های متفاوت اعطا شود. این گونه تخفیفات از کل مبلغ فاکتور یا صورتحساب فروش کسر میشود و در دفاتر خریدار و فروشنده ثبت نمیگردد.تخفیفات نقدی از لحاظ فروشنده، تخفیف نقدی فروش و از لحاظ خریدار، تخفیف نقدی خرید به حساب می آید و در دفاتر خریدار و فروشنده به صورت حساب جداگانه ای به عنوان کاهنده حساب خرید و فروش کالا در گزارش صورت سود وزیان آورده میشود که رقم خرید خالص و فروش خالص را تعیین می کند. هم چنین تخفیفات تجاری هم به خرید و فروش های نقدی تعلق میگیرد هم به خرید و فروش های نسیه اما تخفیفات نقدی تنها به خرید و فروش های نسیه تعلق میگیرند.
درهمین رابطه بخوانید؛ تفاوت کالا و خدمات در حسابداری
تخفیفات تجاری و نقدی در حسابفا:
برای ثبت تخفیفات تجاری در نرم افزار حسابداری حسابفا، کافی است در فاکتور خرید یا فاکتور فروش در کادر تخفیف، درصد یا مبلغی را ثبت کنید تا از مبلغ صورتحساب کسر شود، در نظر داشته باشید شما میتوانید یک تخفیف کلی برای کل آیتم های فاکتور تعیین کنید که در این صورت این مبلغ بین تمامی کالاهای موجود در فاکتور به نسبت مبلغ فروش هر کالا تسهیم خواهد شد یا به ازای هر کالا یک تخفیف مجزا به صورت درصدی یا مبلغی ثبت نمایید.
برای ثبت تخفیفات نقدی در حسابفا، چون امکان ثبت این نوع تخفیف در فاکتور فروش وجود ندارد باید مبلغ تخفیف را به حساب تخفیف نقدی خرید یا تخفیف نقدی فروش در سند حسابداری مجزا از فاکتور فروش ثبت نمایید.
حسابفا، حسابداری آنلاین.
دیدگاهتان را بنویسید