یوزانس چیست و کاربرد آن در کجاست؟
به گزارش ایران اکونومیست؛ در اعتبار اسنادی یوزانس، خریدار کالا یا خدمات مبلغ پرداختی را به صورت نسیه به فروشنده کالا پرداخت می کند. هنگامی که فروشنده کالا «ذینفع اعتبار اسنادی» نسبت به حمل کالا اقدام و اسناد را بدون مغایرت به بانک ذیربط ارائه می کند، از تاریخ ارائه سند و پس از خاتمه یوزانس مبلغ کالای خودرا از بانک مربوطه اخذ خواهد شد.
اعتبار اسنادی یوزانس
همچنین در اعتبار اسنادی یوزانس اصل مبلغ کالا را فروشنده توافق می کند، در موعد خاصی بعد از تحویل کالا دریافت نماید، فروشنده مبلغی به عنوان بهره، که مورد تائید خریدار است، به قیمت کالای خود اضافه می کند و اصل و فرع مبلغ کالای فروخته شده را هنگام سررسید مطالبه می کند.
در یوزانسها سه مرحله وجود دارد، یکی در مرحله گشایش اعتبارها پیشپرداخت داده شود، دوم زمانی که جنسها وارد میشود که روز سررسید معاملات اسناد است و مورد سوم روزی است که باید پول از طرف بانک گشایشکننده به بانک خارجی پرداخت شود که زمان آن سه سال بعد است.
فشار بر پایه پولی
استفاده از این ابزار، ارتباطی به پایه پولی ندارد و حتی میتواند فشار بر پایه پولی را کاهش دهد. به این صورت که در یوزانس فروشنده کالای خود را به شکل نسیه در اختیار خریدار قرار میدهد و بانکها در این مسیر بهعنوان واسطه مالی قرار دارند. برای تکمیل این چرخه، واردکنندگان نیاز به تامین ارز دارند، حال یا این ارز به شکل ارز متقاضی است، یا اینکه از طریق اتاق مبادلات تخصیص داده میشود که تشخیص این موضوع نیز بر عهده بانک مرکزی است که واردکننده از چه ارزی استفاده کند.
دیدگاهتان را بنویسید